It-alan osaajista on kova pula erityisesti Tampereen alueella. Kun palkkaus, etätyömahdollisuus ja hyvät perustyövälineet ovat jo alan standardi, on yrityksillä kova työ yrittää keksiä sitä omaa erottautumistekijää ja parantaa työntekijäkokemusta. Voisiko toimitilalla erottautua? Voisiko sillä synnyttää positiivisen muistijäljen?

Joku kokeilee tienvarsimainontaa: ”Devaaja, tule meille!”, toinen mainostaa bussissa. – Nämä molemmat muuten ovat aitoja kokemuksia Hervannan valtaväylältä vuodelta 2019. Kaikkea kannattaa kokeilla (ja kokemuksien perusteella voi sitten kehittää toimintaansa), mutta mainoskylttejä katsellessa ja tietäen kovan kysynnän osaajista mietin, miten yritykset hurmaavat ja erottautuvat työhaastattelussa muista kilpailijoista? Pelkkä voimakkaan värinen tienvarsimainos ei peliä ratkaise.

Mietin, ”miksi devaajana vaihtaisin firmaa, jos näennäisesti edut ovat samat kuin nykyisessä paikassani – siis ne tavalliset ”hyvä palkka, mielenkiintoiset projektit, mahdollisuus kehittyä, hyvä meininki”? Miksi astuisin epämukavuusalueelle ja pistäisin päivärutiinini täysin uusiksi?

”Miksi vaihtaisin firmaa, jos näennäisesti edut ovat samat kuin nykyisessä paikassani – siis ne tavalliset hyvä palkka, mielenkiintoiset projektit, mahdollisuus kehittyä, hyvä meininki?”

Muutama suosittu suuri toimija, kuten Vincit tai Gofore, ovat ymmärtäneet panostaa erottautuvaan, oman näköiseen yritysviestintään ja ovat varmasti voittaneet hyvällä työnantajamielikuvalla monta osaajaa tiimiinsä.

Tampereenkin alueelta löytyy varmasti monta hyvää työyhteisöä, mielenkiintoista työtehtävää ja työntekijöihinsä panostavaa yritystä, mutta näkyykö se ulospäin esimerkiksi talon ulkopuolisen rekryttävän astuessa sisään työhaastetteluun?

Jos yrityksen toimitila ja työtilat näyttävät parhaat päivänsä nähneeltä, menneisyyteen jämähtäneeltä konttorilta tai on persoonaton – samanlainen kuin kaikkialla muualla, millaisen muistijäljen tai vaikutuksen luulisit tilan tekevät sitä katselevaan henkilöön? Jos yritys sanoo, että heillä on ”hyvä henki”, mutta tila näyttää neutraalilta, harmaalta, täyteen ahdetulta pöytien sekamelskalta, vahvistaako se kuulijan tunnetta sanottua kohtaan vai luo ristiriitaisen tunteen?

Työhyvinvointi ei synny pelkästään nätillä työympäristöllä – se on monen osatekijän summa. Mutta työn sisällöstä, hallittavuudesta, mielenkiintoisuudesta, johtamiskulttuurista, työvälineiden laadusta ja työyhteisöstä voi olla vaikea kertoa sanallisesti ja vakuuttavasti rekryhaastattelun yhteydessä yrityksen ulkopuoliselle henkilölle.

Entä jos pesäeroa muihin kilpailijoihin toisikin tilojen välittämä tunne yrityksestä? Entä jos yritys erottautuisikin muista kilpailijoista jättämällä edes jonkinlaisen muistijäljen katselijaansa? Entä jos tilojen avulla yritykset voisivat viestiä yrityksen hengestä sanattomasti jo tuleville työntekijöilleen ja näin saada tiimiinsä yrityksen henkeen sopivat tekijät.

Tilojen imago ja attraktiivisuus on tärkeää myös yrityksessä jo työskenteleville. Työntekijät välittävät varmasti käskemättä ja luonnollisesti positiivista työnantajamielikuvaa ympäristöönsä ja verkostoihinsa, jos myös he voivat olla ylpeitä ja iloisia työpaikastaan.