Poutaworks piti toimitilan kehitystyöpajan Silverbucketin henkilöstölle huhtikuussa heidän toimitilaa koskevan sisustussuunnitteluprojektin aluksi. Mikä onkaan suunnittelijalle ihanampi lähtökohta, kuin tietää jo ennen ensimmäistäkään suunnittelutuntia, että on menossa jo oikeaan suuntaan! Tästä artikkelista voit lukea lyhyesti, mitä osallistava tilasuunnittelu -työpaja piti sisällä käytännössä Silverbucket Oy:n tapauksessa.

Aikaa työpajaan saatiin 3 tuntia – henkilöstöstä paikalle 95%, johto mukaan lukien. Onneksi työpaja pysyi hallittuna ja sopivan kokoisena, onhan Silverbucket vielä henkilöstöltään kohtalaisen pieni yritys – noin 12 henkilöä. Jos henkilöstöä olisi ollut enemmän, olisi työpajaan pitänyt kerätä pienempi, noin 5- 10 hengen otos henkilöstön eri työntekijäprofiilin omaavista henkilöistä tai pitää kaksi erillistä työpajaa.

Kerron myöhemmin eri artikkelissa lisää henkilöstöä osallistavan tilasuunnittelun ja työpajatoiminnan eduista, mutta nyt haluan vain purkaa päällimmäisiä tunteita työpajan jälkimainingeissa ja jakaa keskeisimmät pointit:

  1. Työpajassa parasta oli henkilöstön kohtaaminen – ja myös sen monimuotoisuuden ymmärtäminen. Fasilitoinnin perusoppeja ja metodeja hyödyntäen työpajassa dataa eivät anna tai päätöksiä eivät tee ne äänekkäimmät, voimakastahtoisimmat tyypit vaan tarpeensa ja ideansa saavat kertoa jokainen tasapuolisesti.
  2. Toiveiden tynnyristä priorisoiduksi listaksi tarpeita – kriittisimmästä nice-to-have -ominaisuuksiin. Työpajan loppupuolella tarpeista ja ideoista saatiin kiteytettyä äänestämällä keskeisimmät tekijät – asiat, joihin erityisesti lähden tilasuunnittelulla hakemaan ratkaisuja.

Mielestäni kaikki ihmiset ovat mielenkiintoisia ja kohtaamisen ja kuulemisen arvoisia – mutta nämä Silverbucketin tyypit olivat myös erityisen huumorintajuisia hemmoja ja työpajassa sekä lounastauolla sai nauraa heidän kanssaan vapautuneesti. Voihan syynä rentoon tuttavallisuuteen jo ensi kohtaamisella olla tietenkin se, että olen itsekin insinööri ja it-alan (vanha) työntekijä. Humoristista, mutta motivoitunutta ja innostunutta porukkaa kerrassaan! Voi kun itse pääsisi tällaiseen työyhteisöön osaksi, täytyy sanoa. 🙂

Alla muutamia kuvia osallistavasta tilasuunnittelutyöpajasta:

Osallistava tilasuunnittelu hyödyntää sisustussuunnittelussa henkilöstön näkemyksiä

Mitä koodarin mielessä liikkuu? Tai myyntipäällikön? Silverbucketin henkilöstöä osallistavassa työpajassa kaikkien ääni saatiin kuuluviin.

Osallistavalla työpajalla työympäristöstä saadaan toimintoja tukeva

Silverbucketin henkilöstö äänesti mm. siitä, miten sisääntuloaulan tulisi ”tervehtiä” heitä aamuisin. Työpajassa äänestettiin kolmesta suunnitteluratkaisusta paras jatkoon.

Kuva henkilöstöä osallistavasta työpajasta

Mitäkähän toimitusjohtaja ajattelee henkilöstön ehdotuksista? Osallistava tilasuunnittelu -työpajassa tarpeet, ongelmat ja ideat olivat esillä kaikkien luettavissa, mutta anonyymissä muodossa post-it-lapulla.

Kiitoksia Silverbucket!