Oma someni on täyttynyt viime päivinä kuvista Tukholman huonekalumessuilta 2020. On selkeää, että 70-luku on tullut sisustukseen ja auringon paahtamat oranssit ja poltetun keltaisen sävyt.

Trendit vievät suunnittelua ja muotoilua toki eteenpäin, mutta trendivärejä ihastellessa kannattaa muistaa, että tilan käyttäjien todellisiin tarpeisiin ja haasteisiin ei voi vastata vain kuorruttamalla pinta nätiksi kuumimmilla materiaalivalinnoilla ja väreillä.

Mielestäni trendien sijaan kannattaisikin keskittyä enemmän asiakkaan tarpeiden tunnistamiseen. Etenkin, jos kyseessä on työmypäristön suunnittelu. Tämä käy olemalla aidosti läsnäoleva suunnittelija, joka kuuntelee ja välittää ja jolla on hallussa myös muut käyttäjäkeskeisen suunnittelun menetelmät. Hyvä tila kun ei ole ainoastaan tilaajansa näköinen, vaan palvelee myös erilaisia käyttäjiä.

Kuvassa Toisen Toimiston yrittäjä Kati Haikola-Mehtälä päivää ennen coworking-tilan avajaisia helmikuussa 2019. Työ oli Poutaworksin ensimmäinen toimitila – sisustussuunnitteluprojekti Tampereella. Jos haluat tietää, mitä Kati ajatteli, ja mitä mieltä hän oli Poutaworksin kyvystä ottaa hänen tarpeensa huomion, lue Toisen Toimiston case-esittely tästä.

Toimivaa työpäivää erilaisille käyttäjille ja sisustustyön tilaajille toivoen! – Poutaworks